Performanţa zilnică înseamnă succes sustenabil

performanta-zilnicaAfacerea la început de drum este precum un motor pe care îl porneşti prima dată. E nevoie de reglaje suplimentare, de o presiune optimă a carburantului, de o scânteie de pornire perfectă şi de o ungere a angrenajului fără cusur.

Antreprenorul este mecanicul de încercări care trebuie să cunoască fiecare detaliu al activităţii de vânzare. Acesta este motivul pentru care recomand cu toată convingerea ca un sistem de management al performanţei de vânzări să fie gândit, implementat şi calibrat încă din faza de start a oricărei iniţiative comerciale.

Vrei un start lansat pentru afacerea ta? Proiectează corect echipa de vânzări !!!

oameni-buniCea mai bună investiţie pentru o companie la început de drum este investiţia de timp în proiectarea şi construcţia corectă a echipei de vânzări. Este prima etapă pentru structurarea unui proces de vânzare sustenabil .

Cu excepţia cazurilor în care procesul de vânzare se desfăşoară exclusiv online, în restul situaţiilor, fie că vorbim de un portofoliu de servicii, fie că vorbim de o categorie de produse care trebuie vândute, generatorul de venituri al firmei este format din echipa de vânzări. Din acest motiv insist întotdeauna ca antreprenorul să acorde atenţie maximă modului în care îşi desenează echipa de vânzători.

Procesul de vanzare trebuie gandit din primele clipe de viata ale afacerii

importantaOrice afacere nou începută trebuie apreciată şi încurajată mai ales în actualele condiţii economice. În spatele ei sunt viziunea , pasiunea ,efortul şi sacrificiile unui antreprenor care a decis să ofere societăţii ceva util.

De cele mai multe ori, în etapa de început a oricărui proiect de afaceri, toată atenţia antreprenorului este îndreptată către dezvoltarea produsului sau serviciului. Este evidentă dorinţa aprigă a fiecăruia de a scoate pe piaţă (déjà foarte aglomerată) cel mai bun produs sau cel mai bun serviciu.